• 18 EKİM 2019
  • İçerik Gönder
  • Taziye Bilgisi Gönder
  • Yenileniyor
    • Adana
    • Adıyaman
    • Afyon
    • Ağrı
    • Amasya
    • Ankara
    • Antalya
    • Artvin
    • Aydın
    • Balıkesir
    • Bilecik
    • Bingöl
    • Bitlis
    • Bolu
    • Burdur
    • Bursa
    • Çanakkale
    • Çankırı
    • Çorum
    • Denizli
    • Diyarbakır
    • Edirne
    • Elazığ
    • Erzincan
    • Erzurum
    • Eskişehir
    • Gaziantep
    • Giresun
    • Gümüşhane
    • Hakkari
    • Hatay
    • Isparta
    • Mersin
    • İstanbul
    • İzmir
    • Kars
    • Kastamonu
    • Kayseri
    • Kırklareli
    • Kırşehir
    • Kocaeli
    • Konya
    • Kütahya
    • Malatya
    • Manisa
    • K.Maraş
    • Mardin
    • Muğla
    • Muş
    • Nevşehir
    • Niğde
    • Ordu
    • Rize
    • Sakarya
    • Samsun
    • Siirt
    • Sinop
    • Sivas
    • Tekirdağ
    • Tokat
    • Trabzon
    • Tunceli
    • Şanlıurfa
    • Uşak
    • Van
    • Yozgat
    • Zonguldak
    • Aksaray
    • Bayburt
    • Karaman
    • Kırıkkale
    • Batman
    • Şırnak
    • Bartın
    • Ardahan
    • Iğdır
    • Yalova
    • Karabük
    • Kilis
    • Osmaniye
    • Düzce
REKLAM REKLAM

Cıvıklı’da Kemeraltı Farkı

Cıvıklı’da Kemeraltı Farkı

 

KAYSERİ- Kayseri’nin Develi ilçesinde 1923 yılında kurulan tarihi Kemeraltı Develi Cıvıklısı 1923’den bugüne dededen toruna, kuşaktan kuşağa verdiği hizmeti ile farkını ve kalitesini hissettiriyor.

 

 

Hititlere kadar uzanan yaklaşık 3 bin yıllık tarihi bir geçmişe sahip olan Cıvıklı, bu özelliği ile Develi ilçesinde süregelen yöresel ve tarihi bir lezzete sahiptir.

 

 

Damakta bıraktığı muazzam lezzeti ile bıçak arası veya Mevlana pideye göre içerik bakımından farklılıklara sahip olan Cıvıklı, tüm parça etin çift bıçak altında kıyılarak hazırlanması sonucu etin yağının da çift bıçak darbeleri ile erimesi sonucu cıvıdığından Cıvıklı adı ile anılmasına neden olmuştur.

 

 

 

Develi ilçe merkezinde ve Nurihas Mahallesi Erciyes Caddesi Başyazıcı Center’de faaliyet gösteren Kemeraltı Develi Cıvıklısı işletmesinde, kaliteli ve iyi hizmet vermek için işletmede kullanılan tüm malzemelerinin günlük olmasına özen gösterilmesi, hijyenik koşullarda üretim yapılması sebebiyle vatandaşın tercih ettiği mekanların başında geliyor.

 

 

 HABER/FOTOĞRAFLAR: Mehmet Fatih KAYMAZ

 

5253 defa okundu , , , , , , kategorisinde, 29 Ağu 2018 - 23:30 tarihinde yayınlandı
Yorum Yaz

ankara evden eve nakliyat
%d blogcu bunu beğendi: